Comparte esta página en tus redes:
Pin It

¿Qui som?


La RedGFU, constituïda legalment com a ONG en diferents països, realitza la seva funció a través de persones que treballen desinteressadament aportant i compartint els seus coneixements, la seva pràctica i la seva experiència envers un ideal comú, la Fraternidat en l'Humà i la Conciència en l'Universal.


La Xarxa Cultural per a la Fraternidat Humana RedGFU en Espanya i Portugal, es presenta com una xarxa per a la trobada, amb múltiples modes, un intent, en paraules del seu fundador, d'unir en un concert harmònic a grups, institucions i persones que treballen per elevar la condició humana i- tal i com s' ha anat definint amb el temps- a través de la seva salut i la seva conciència.


En Espanya la Xarxa de Centres i Associacions filials està declarada per l'Estat d'UTILITAT PÚBLICA. La constitueixen més de 26 nodes, tres dels quals estan en plena natura (Ashrams o centres d' educació ambiental, desenvolupament humà i trascendental).


Qui no som?
Això que porti al fundamentalisme, al sectarisme, al sexisme, al classisme, etc. no té  cabuda en aquest movimient. No podem respondre  mai pels actes dels altres grups que utilitzen també el concepte de "fraternitat universal", procedeixin o no del mateix  origen.


D'on venim? La RedGFU té el seu origen com a movimient cultural mundial des de l'any 1948 després de la reunió a Caracas entre el científic francès Dr. Serge Raynaud de la Ferrière i del venezolà D. José Manuel Estrada Vázquez.


La institució ha organizat 13 trobades i Conferències Mundials per a la Unitat i la Fraternitat Humana, 7 Trobades  Coplanet, trobades per a la solidaritat i cooperació planetària i multitut de trobades Regionals i Nacionals per el Benestar Humà, simposis de Cosmobiologia, Ioga, Arts marcials, Medicina natural i Salut, Alimentació, Senderisme, Meditació, Orientació familiar i molltes més.


Per la trajectoria i la ideologia dels seus fundadors, la RedGFU és una institució cultural amb bases iniciàitques. La institució pretén, a través del seu treball concret, ajudar a l'ésser humà a ser més conscient i responsable de sí mateix, començant pe la seva salut i alimentació en tots els plans i suggerint una forma de viure en harmonia amb la natura i amb la vida a través del compromis personal i el creixement espiritual.


La nostra proposta inclou un estil de vida en les ciutats i en els Ashrams (centres en plena natura per el Desenvolupament Humà i l' Educació Ambiental i Trascendental) que podriem definir com: SALUT EN l' HUMÀ i CONCIÈNCIA PEL TRASCENDENTAL.

En paraules d'un dels seus Mestres, D. José Marcelli Noli: Per totes parts es sent la vida en el seu etern esforç per sobreviure i ser millor del  que és, per evolucionar i manifestar el seu  infinit potencial. Cadascú dels brins d' herba exemplifica el pla total del cosmos. La Vida s'alimenta de vida i la mort representa el canvi. El resultat d'aquest  inconmensurable esforç  és la Conciència que avança fins la trobada del seu propi Ésser. 


La RedGFU a Cataluny porta des de 1977. De 1978 fins 1997 el Centre el Quinto Sol, va oferir classes i tallers de ioga, meditació, cursos i tallers d' estudis, organizadors del Dia del Ioga (maig 1982), cursos de cuina vegetariana, etc.

A l' any 1998 obrim el Centre L'Espiral on seguim donant suport en Conciència i Salut per  crear l' ideal d' una Gran Fraternitat Universal del fundador de la RedGFU, el francès Serge Raynaud de la Ferrière.

Els profesors del Centre L'Espiral fan les classes desinteressadament com un servei a la humanitat. Tu també pots donar suport a aquest projecte amb el teu temps (amb tallers o activitats que desitgis oferir als demés) o amb aportacions econòmiques com a alumne o com a simpatitzant, tot donant les quantitats que vulguis (1, 3, 10, 20 € o qualsevol altra quantitat al mes).